U brodogradilištu Leda porinut brod za nizozemskog naručitelja

Bez autora
Mar 18 2010

U korčulanskom brodogradilištu Leda danas je porinut novoizgrađeni brod, nosivosti 5800 tona, za naručitelja iz Nizozemske brodogradilište Peters u kojem će biti obavljeni završni radovi ugradnje motora i ostalih elektronskih pomagala. Korčulansko brodogradilište održava desetogodišnju ugovornu suradnju s tim nizozemskim brodogradilištem, a ovo je do sada dvadeseti isporučeni brod za istog naručitelja, te prvi od tri ugovorena iz nove serije i najveći do sada izgrađen u povijesti korčulanske brodogradnje. Dug je 100 metara, širine 13,5 metara, visok 9,1 metara uz gaz od 6,15 m. Pokretat će ga motori snage 1.800 kw. Na svojim palubama može prenositi 190 kontejnera, kao i rasute terete. Poslovni partneri iz brodogradilišta Peters Shipyards izrazili su zadovoljstvo izgrađenim brodom.

U brodogradilištu Leda porinut brod za nizozemskog naručiteljaU korčulanskom brodogradilištu Leda danas je porinut novoizgrađeni brod, nosivosti 5800 tona, za naručitelja iz Nizozemske brodogradilište Peters u kojem će biti obavljeni završni radovi ugradnje motora i ostalih elektronskih pomagala.

Korčulansko brodogradilište održava desetogodišnju ugovornu suradnju s tim nizozemskim brodogradilištem, a ovo je do sada dvadeseti isporučeni brod za istog naručitelja, te prvi od tri ugovorena iz nove serije i najveći do sada izgrađen u povijesti korčulanske brodogradnje.

Dug je 100 metara, širine 13,5 metara, visok 9,1 metara uz gaz od 6,15 m. Pokretat će ga motori snage 1.800 kw. Na svojim palubama može prenositi 190 kontejnera, kao i rasute terete.

Poslovni partneri iz brodogradilišta Peters Shipyards izrazili su zadovoljstvo izgrađenim brodom. Direktor brodogradilišta Leda Srećko Marini napomenuo da je nastavljena nova višegodišnja suradnja s partnerima iz Nizozemske koja osigurava sigurnu plaću za 90 stalno zaposlenih i blizu toliko kooperanata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik